Blog Image

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Tradera

Övrigt Posted on Sun, February 14, 2016 23:20:49

Mycket på Tradera idag. Blev plötsligt j-t spelsugen! Mörbylånga?
Martin?
Janne?!Jan…

Övrigt Posted on Mon, January 25, 2016 20:59:03Ulf…

Övrigt Posted on Mon, January 25, 2016 20:58:23WOW!!!

Squashträning Posted on Mon, December 07, 2015 22:15:46

Måndag kväll och lagträning. Hela sju squashväskor med extremt tungt artilleri…och min gröna. Med denna mastodonthord av talang, styrka, snabbhet…och mig, kan vi snart anmäla ett lag till Allsvenskan, NFL…eller starta en symfoniorkester.

Det var nästa så att vi inte saknade “bröderna squash”…nästan…

The sky is the limit!Tor & Zeus 2.0

Utrustning Posted on Sat, October 31, 2015 19:39:36

Nu djävlar! Come-backen är bara timmar bort (lagträning på måndag) och Tor och Zeus är precis uppdaterad med hetaste senan (Technifibre 305 1,10 mm), nya lindor och ny bumpertejp…mest för att reta Tobbe…
På med säkerhetsbältena, nu blir det åka av…No Limit, Finalen!

Övrigt Posted on Sun, September 06, 2015 19:17:49

Lika given som självklar avslutning på No Limit Street Art är givetvis BSQ’s konstnärliga logga på den kanske viktigaste väggen utanför IS Sportcenter.
Om det blir någon No Limit Street Art 2016 vet jag inte, men kan lova att BSQ kommer fortsätta att fostra nya squashidoler att pryda mer väggar i Borås.No Limit day 3.

Övrigt Posted on Sat, September 05, 2015 16:05:36

Trots regn i squash-huvudstaden fortsätter konstnärerna jobba på. Jag antar att den totala glädjen och små-erotiska känslan av att se squash-motiven växa fram är starkare än längtan inomhus till värme ock torka.
Nästan lustigt att dagens konstverk är på samma byggnad som BSQ’s styrelse funderar på att köpa. För ett par promille av klubbkassan skulle vi kunna lägga vantarna på tillräckligt med glas-sektioner för ca 30 st glasbanor…något vi snart kommer behöva i Borås…
Någon i publiken sa att verket är från finalen i årets KM. Själv är jag fortfarande för trött efter årets häftigaste tävling för att minnas…No Limit day 2.

Övrigt Posted on Fri, September 04, 2015 20:35:57

Succé är bara förnamnet. BSQ fortsätter dominera gatukonsten. Att vår klubbmästare pryder en av de mest klassiska väggarna i staden TGSK kallar: “Squash-Mecka”, känns helt logiskt. Mindre logiskt är att KM 2án (VICE klubbmästaren) ännu inte pryder någon byggnad…
No Limit fortsätter hela helgen…och chansen att BSQ fortsätter dominerar lika brutalt som i vårt egna Klubbmästerskapen är extremt troligt…No Limit day 1.

Övrigt Posted on Thu, September 03, 2015 19:08:44

Så var äntligen är No Limit Street Art i gång på riktigt! Konstverket på artisten nedan verkar så gott som klart…jag menar, hur skulle det kunna bli vackrare…
För Er som bara förstår stenhårt i nicken eller att löpa, löpa och springa kan jag meddela att konstnären med detta verk vill poängtera BSQ’s favoritskap i årets seriespel.
BSQ’s dominans på, i, vid, runt, nära, hos väggarna fortsätter…

Man undrar hur många hundra BSQ’are som kommer avbildas före sekundära lokala idrottsgenier från Elfsborg, Borås Hockey eller Ymer Frisbee…

Borås blir bara vackrare och vackrare…Ultravasan

Löpning Posted on Wed, September 02, 2015 22:03:23

Har tidigare varit sämst i slutet av turneringarna. Nu ska det bli ändring på det. Förbaskat skönt att veta att man kan springa 9 mil, och man är ju inte så beroende av bil längre…No Limit day 0.

Övrigt Posted on Wed, September 02, 2015 19:56:55

Näst tydligaste tecknet på att säsongen äntligen är i gång är No Limit Street Art i Borås. No Limit startar först i morgon men redan i dag började ett par av mästerverken ta form.

Att världsartisten Amr Shabana lagt racketen på hyllan verkar konstnärerna inte ta någon notis om. När squash blir skön konst är det BSQ som gäller!!!


Min högst personliga gissning är att vi får se mer av BSQ innan No Limit Street Art är slut för i år…

För Er som undrar vad tydligaste tecknet på att säsongen är igång kan meddelas att undertecknad öppnar hårt med REHAB!KM, life as i peaks…

Tävling Posted on Fri, April 03, 2015 09:53:16

Med tanke på alla squashgenier i BSQ får man vara nöjd med det lilla. Tack vara en kort slutartid på 1/140 sekund lyckades en extremt skicklig fotograf fånga ett ögonblick då jag faktiskt såg ut som en vinnare…och Tobbe som en förlorare.

Tänk Er själva att i 1/140 dels sekund se ut OCH känna sig som en vinnare mot värsta och tuffaste motståndet…

Övrig tid av de drygt 35 minuterna matchen höll på var bilden tyvärr en helt annan då Tobbe lika rättvist som elegant vann finalen med 3-1.KM 2015, pokalerna

Tävling Posted on Mon, March 30, 2015 20:10:55

Idrottsvärldens mest åtråvärda pokaler delades i år ut till Tobias Tuunanen (Open), Niklas Arvidsson (Motion) och Johan Dybendahl (Nybörjare).

Inte sällan får innehavarna av pokalerna Jerringpriset, sponsorskontrakt med Voltaren och inbjudan till Big Brother mer eller mindre på köpet.

BSQ vill förbereda vinnarna på ett år fyllt av lockelser som hedersgäst hos Oprah Winfrey, nyårstefest hos Elton John, gratis båtplats i Monaco, squashgroupies m.m. m.m. Glöm aldrig BSQ, Era rötter…och att dela med Er av groupisarna.Billy

Squashträning Posted on Thu, March 19, 2015 22:37:32

Första tempo-träningen på drygt ett kvartal. Givetvis följer jag upp med en måltid värdig en mästare. Något stort är på gång…KM 2015!!!A-lagsträning

Squashträning Posted on Mon, March 02, 2015 23:19:53

A-lagsträning igen. Två ärrade kämpar dök upp. Den stora frågan är ju vem som kommer att spela trea nästa sammandrag. Ni som är sjuka/skadade: krya på er, det hårdnar.

Bra löpträning i kväll. Bollen blev riktigt kall i kylrummet (Bana 1), vilket innebar att stoppbollarna blev extremt korta, vilket i sin tur krävde långa sugande brandkårsutryckningar ända fram till plåten.

För min del blev det lite camenbert och en skvätt Amarone efter träningen. För Lennarts del väntade en halv burk tonfisk och en rödlök.KM 2015

Tävling Posted on Sat, February 28, 2015 10:02:27

Äntligen dags för squashårets höjdpunkt…

Redan nu kan avslöjas att tidiga anmälningar talar för fabulös klass på tävlingen…

Personligen är jag mest nyfiken om Jan anmäller sig i två, tre eller fyra klasser? Om undertecknad orkar mer än 1,2 matcher? och om Ulf skall ta andra raka segern i kungaklassen…A-lagsträning

Squashträning Posted on Tue, February 24, 2015 17:24:07

Två tappra hjältar dök upp på A-lagsträningen igår. Gammalt djungelordspråk: “Borås squashfjunisar kommer och går, men Lennart och Peter består.”

Kvällen ägnades åt slagträning där Lennart fick tillfälle att öva på sina patenterade diagonala volleystoppbollar.Dagens tipsfråga…

Löpning Posted on Sat, February 21, 2015 16:42:05

…är en bildfråga: Vad är det som sker???

1: Martins Asics som varit inlåsta i garderoben sen i somras är kissenödiga.

X: Martins fågelben har drabbats av sista dödsryckningarna.

2: KM 2015 (28/3) börjar närma sig…

Blev för övrigt passerad (hände aldrig förr i tiden) i löparspåret för en stund sedan. Något som för övrigt sker alldeles för ofta på squashbanan…Utmaning

Övrig träning Posted on Thu, February 12, 2015 14:37:29

Hörde att Martin är i fjällen. Ok, härmed utmanar jag dig att göra en film om den nya hipstersporten skisquash. När den har visats utmanar du en klubbmedlem att göra likadant osv.
https://youtube.com/watch?v=ZPWL2Bcm6GE%3Frel%3D0?

Case Posted on Mon, February 09, 2015 14:57:05

En världsstjärna och en blivande. Skägget är på plats (nästan), men den stora frågan är ju: Vad tänker Ulf på?Bara glädje!

Case Posted on Mon, February 09, 2015 14:44:12

En magisk bild. Har skickat in den till sportredaktionen och nöjesredaktionen på BT (hade jag varit med hade det även blivit kulturredaktionen).Fest

Case Posted on Mon, February 09, 2015 14:17:17

Det kanske inte alltid går så bra rent spelmässigt för oss boråsare, men när det kommer till fest är vi oslagbara. Alla bjuder till och presterar över sin förmåga. Om ni undrar vem det är som övergiven sitter på sängkanten, kan jag berätta att det är världstvåan och förre världsettan (2009) i squash, Gregory Gaultier.

Mot bakgrund av det är det anmärkningsvärt att Leo och Tobbe samspråkar med – varandra!
Men det är klart, eftersom de redan kan och vet allt om squash finns det väl inget som en tvåfaldig British Open-vinnare kan tillföra…Elitserien?

Case Posted on Mon, February 09, 2015 09:22:50

Vår ordförande och världstvåan i samspråk under “Casehelgen”. (Inte turneringens mittskikt precis, om man uttrycker sig försiktigt.)
Det har ju blivit populärt att knyta världsstjärnor till svenska klubbar och sedan flyga in dem till seriespel. Vi kan väl alltid hoppas… Elitserien nästa!! Bra “lobbat” Janne!
Kunde inte låta bli. Försöker lära mig Photoshop och har kommit till Filter-Gör flytande.Klädkod

Case Posted on Sat, February 07, 2015 15:49:28

Följer era matcher från förkylningssängen, hade gärna varit med på plats. Mina skarpa ögon har mellan alvedondimmorna noterat en del märkligheter. Framför allt:

– Kan ingen säga till mannen på bilden! Vi har ju en klädkod när vi representerar BSQ!

Foto:MaddeUlf…

Utrustning Posted on Mon, January 12, 2015 19:23:47

…dina nya squashskor har kommit. Jag levererar strax före vår nästa match…Next »